2009 (Verslag) →

8e Internationaal Jeugdtoernooi Roda '46

Vrijdag 29 mei 2009

Na een maandenlange voorbereiding begon voor de toernooicommissie op vrijdagavond het jeugdtoernooi met de ontvangst van de buitenlandse teams.
Onze Duitse vrienden van Bergisch Gladbach waren zoals te doen gebruikelijk netjes op tijd en konden snel aan hun gastouders worden voorgesteld. De begeleiding is vervolgens begeleid naar hun accommodatie Pension Randenbroek te Amersfoort.
Niet lang na het vertrek van de Duitsers arriveerden de beide teams van Westerlo. Op het laatste moment waren er nog verschillende spelers afgehaakt, waardoor vooral de A1/U19 verzwakt naar Leusden was afgereisd. Hierdoor moest de toernooicommissie meerdere gastouders teleurstellen en zonder spelers terug naar huis laten gaan.
Inmiddels bereikte ons vanuit Beveren het nieuws dat de bus met een vertraging van ruim anderhalf uur was vertrokken en vervolgens vlak over de grens door de Nederlandse politie staande was gehouden omdat de chauffeur teveel uur achter het stuur had gezeten. Uiteindelijk arriveerde de bus kort na middernacht pas op het sportpark. Onder luid gejuich van de gastouders, die zich de afgelopen uren opperbest hadden vermaakt, betraden de spelers de kantine. Het gevolg hiervan was wel dat gastouders en hun spelers met de bus van Beveren naar huis moesten worden gebracht…
De begeleiding van Westerlo en Beveren verbleef tijdens het toernooi in De Annahoeve in Woudenberg.


Zaterdag 30 mei 2009

Een stralende zaterdagochtend begon met de ontvangst van de scheidsrechters en de Nederlandse teams. Alle deelnemende teams kregen bovendien een teambegeleider vanuit Roda '46 toegewezen.
Na de officiële opening, verzorgd door Jeroen van den Berkmortel (voorzitter toernooicommissie), Roelf Willemstein (algemeen voorzitter Roda '46) en Erwin Jansma (wethouder Sport van de gemeente Leusden), konden de wedstrijden in de B1-poule van start gaan.

Op veld 1 opende Roda '46 B1 het toernooi in de ARAG-poule tegen Willem II B1. Hierna speelde Roda '46 A1 in de Schoonderbeek-poule zijn eerste wedstrijd tegen Beveren A1. Ondertussen was een groepje dames bezig met het klaarmaken van de lunch, die mogelijk gemaakt was door Bake Five, C1000 en Super de Boer.
Op het sportpark stond inmiddels een VW Scirocco en vlaggencarrousel van Pon Dealer. Bovendien was Ru-Vis vertegenwoordigd met een haringkraam. Ook liep Ron Twisk langs de velden om mooie actiefoto's te maken. Deze foto's zijn terug te zien op www.rontwisk.oypo.nl.
 
Foto - 1
 
Na de vlekkeloos verlopen middagwedstrijden werden aan het einde van de middag de eindstanden van de poules en het speelschema voor de finalewedstrijden van maandag samengesteld.

Het avondprogramma startte met een door Edda Huzid aangeboden uitgebreid buffet. Na het buffet was er voor sponsors, gastouders, vrijwilligers en spelers een feestavond in de kantine. De DJ zorgde ervoor dat de avond goed op gang kwam en het feest werd afgesloten door de spelers van Beveren met het luidkeels zingen van het snel geleerde Roda-lied. Vervolgens werd de avond tot in de late uurtjes voortgezet in Café De Swartesteegh en de Amersfoortse binnenstad.


Zondag 31 mei 2009

De jongens van Beveren konden maar kort genieten van hun slaap. Zij moesten namelijk om 10.00 uur alweer trainen. Rond 11.00 uur kwamen ook de andere buitenlandse spelers en begeleiders naar Roda. Ook de jongens van Roda A1 en B1 waren er inmiddels. Nadat iedereen een lunchpakketje had meegenomen, betraden we de bus richting Amsterdam. Enkele jongens bleven 'thuis' om te studeren voor hun examens.
Aangekomen in Amsterdam stapten we in een rondvaartboot om een tochtje te maken over de beroemde grachten. Uit de wind en in de brandende zon bleek dit voor veel jongens nog een behoorlijk pittig tochtje…
Na de rondvaart zetten we koers richting de Amsterdam Arena waar we, verdeeld in 3 groepen, werden rondgeleid in het stadion. Helaas lag de grasmat er niet in en mochten we de kleedkamers van de spelers niet zien, maar voor veel jongens was het toch leuk om de Arena eens op deze manier van binnen te zien. Voordat we weer terug reden, gingen sommige jongens nog even een kijkje nemen in het museum of even een pizza eten op het terras.
Aangekomen in Leusden werden de jongens weer opgehaald door hun gastouders. De meeste van hen, konden 's avonds nog genieten van een barbecue. Stappen zoals de avond ervoor zat er niet meer in. Er moest immers maandag weer gepresteerd worden!


Maandag 1 juni 2009

De dag begon wederom stralend. In navolging van Pon Dealer had Doornekamp ook een mooie auto op het sportpark geplaatst. Ook vandaag was Ron Twisk weer aanwezig om foto's te maken.
 
Foto - 2
 
De eerste wedstrijden waren de kruisfinales voor de plaatsen 5 t/m 8. Daarna volgden de halve finales die resulteerden in de volgende finales:
Willem II B1 - Excelsior B1 en Beveren A1 - Bergisch Gladbach A1.
Een leuke finale bij de B junioren eindigde in een 1-0 overwinning voor Willem II.
Willem II won niet alleen het toernooi, ook de beste B-speler van het toernooi, Samet Görer, speelde voor Willem II.
 
Foto - 3
 
De finale bij de A junioren werd een overwinning voor Beveren A1. Hoewel beide teams erg aan elkaar gewaagd waren (in de poulewedstrijden werd het 1-1), scoorden de Belgen uiteindelijk vlak voor tijd de 1-0 en bezorgde Beveren hiermee de toernooiwinst.

De prijzen voor alle winnaars werden beschikbaar gesteld door Teamwork Sports en Vlugt Horeca Totaal. De prijsuitreiking zelf werd verricht door Berry Powel, Arne van Geldermalsen, Jaap de Haan, André Rutten en Meindert Vlugt. Hieronder ziet u een overzicht van alle prijswinnaars.

  A1 / U19 B1 / U17 
Winnaar Beveren A1 Willem II B1
Nummer 2 Bergisch Gladbach A1 Excelsior B1
Nummer 3 Cambuur A1 Roda '46 B1
Topscorer 4 - Doelpunten
Marcel Wiemer (Bergisch Gladbach)
Donny Rijnink (Omniworld)
6 - Doelpunten
Robert Meijer  (Roda '46)
Gianni van den Buijs (Westerlo)
Beste Speler Marco Hentschel (Bergisch Gladbach) Samet Görer (Willem II)


Foto - 4
 
Foto - 5
 
Hierna konden de spelers zich opmaken voor de terugreis. Voor veel van onze buitenlandse gasten viel het afscheid zwaar, maar ook de gastgezinnen vonden het moeilijk gedag te zeggen. Hier en daar werd zelfs een traantje weggepinkt…

We kunnen met z'n allen terugkijken op een zeer geslaagd internationaal jeugdtoernooi bij Roda '46 dat gekenmerkt werd door het prachtige weer en een zeer sportieve instelling van alle spelers, begeleiding, scheidsrechters, vrijwilligers, gastouders en toeschouwers. Als toernooicommissie willen wij iedereen hartelijk danken en zeggen wij: "Tot volgend jaar!"

Toernooimagazine


Klik hier voor de PDF versie