2010 (Verslag) →

9e 'De Drie Poorten' Internationaal Jeugdtoernooi Roda '46
 
Vrijdag 21 mei 2010
Vrijdag stond in het teken van het klaarmaken van het complex en de ontvangst van de buitenlandse teams. Nieuw dit jaar waren o.a. meer internationale vertegenwoordigers en een sponsortent met daarin een prachtige bar.
 
Nieuw dit jaar was ook het Belgische scheidsrechterstrio dat aanwezig was om een aantal wedstrijden leiden, waaronder de openingswedstrijd. Door het gebruik van zogenaamde oortjes gaven ze een nog professionelere uitstraling aan ons toernooi.

Aan het eind van de middag kwamen als eerste onze Zuid-Afrikaanse vrienden van Supersport United aan. Kort hierna arriveerden ook de 2 Zweedse teams van Helsingborgs IF. Zowel de Zuid-Afrikanen en de Zweden waren al eerder in Nederland aangekomen en konden zodoende netjes op tijd met hun gastouders mee.

Enige tijd later volgden de A1 van Bergisch Gladbach uit Duitsland en de A1 en B1 van FK Baumit Jablonec uit Tsjechië. Omdat Bergisch Gladbach vorig jaar ook al te gast was en er dus niet veel meer uitgelegd hoefde te worden, konden de Duitse jongens ook snel met hun gastouders mee. De communicatie met onze Tsjechische gasten zou normaal gesproken wat lastiger zijn, ware het niet dat dankzij fantastisch werk als tolk van Erik en met name Martina Tolboom ook dit allemaal prima verliep en de jongens van Jablonec allemaal mooi op tijd met hun gastouders mee konden.

Net als vorig jaar waren onze zuiderburen uit Beveren weer als laatst… Ditmaal niet door een chauffeur die al te veel uren had gereden, maar omdat ze gewoon te laat waren vertrokken. En net als vorig jaar hadden de gastgezinnen daar totaal geen moeite mee; ze namen gewoon nog een pilsje…
 
Zaterdag 22 mei 2010
Ook tijdens deze editie van ons toernooi waren de weergoden ons gunstig gezind; een stralende zaterdagochtend begon met de ontvangst van de scheidsrechters en de Nederlandse teams. Alle deelnemende teams kregen bovendien een teambegeleider vanuit Roda '46 toegewezen. Na de officiële opening, verzorgd door Jeroen van den Berkmortel (voorzitter toernooicommissie), Roelf Willemstein (algemeen voorzitter Roda '46) en Erwin Jansma (wethouder Sport van de gemeente Leusden), konden de wedstrijden in de B-poule van start gaan.
 
Foto - 1

Op veld 1 opende Roda '46 B1 het toernooi tegen Supersport United. Hierna speelde A1 zijn eerste wedstrijd tegen Helsingborgs IF. Ondertussen was een groepje dames bezig met het klaarmaken van de lunch voor in totaal 16 teams. Een flinke klus!
 
Foto - 2

Op het sportpark stonden inmiddels o.a. 2 Sky Dancers, 2 mooie auto's, een ijs- en haringkar en een vlaggencarrousel.
 
Foto - 3

Ook was Jacqueline Wondergem druk bezig met het maken van sfeer- en actiefoto's. Voor een overzicht van de foto's ga naar onderstaande link: http://jalbum.net/browse/user/album/614789/
 
Na de prima verlopen wedstrijden werden aan het einde van de middag de eindstanden van de poules en het speelschema voor de finalewedstrijden van maandag samengesteld.
Om 18.00 uur stond nog een voor Roda zaterdag 1 zeer belangrijke wedstrijd tegen Zevenhoven op het programma om handhaving in de eerste klasse. Aan de publieke belangstelling kan het niet gelegen hebben, maar helaas verloor Roda deze wedstrijd. Een smetje op een verder prachtige dag.
 
Het avondprogramma begon met een buffet voor sponsors en genodigden. Daarnaast was er een DJ uitgenodigd die zorgde voor een fantastische sfeer.
 
Foto - 4

Vanaf 20.45 uur werd de Champions League finale tussen Inter Milaan en Bayern München uitgezonden. De avond werd rond de klok van elfen afgesloten met gezang. Vanzelfsprekend werd het Roda lied meerdere malen gezongen, maar ook onze Belgische en Tsjechische vrienden deden een duit in het zakje. Al met al een heerlijke avond die voor sommigen niet eindigde bij Roda…
 
Zondag 23 mei 2010
Op zondag staat er volgens traditie een uitstapje voor de buitenlandse - en de beide Roda teams op het programma. Deze editie was de bestemming Partycentrum Edda Huzid in Voorthuizen. Hier was werden de jongens verdeeld in kleinere teams om het vervolgens in allerlei spelvormen tegen elkaar op te nemen. Zo werd er onder andere levend tafelvoetbal gespeeld. Alles vond plaats in de buitenlucht, dus het mooie weer was wederom zeer welkom. Om ongeveer 16.30 uur vertrokken we weer richting Leusden waar alle jongens werden opgehaald door de gastouders.

's Avonds hadden alle jongens vrij. Veel gastouders maakten van de gelegenheid gebruik om een barbecue te organiseren. Op die manier konden de spelers op een gezellige manier weer wat tot rust komen; de volgende dag stonden hen immers weer 2 zware wedstrijden te wachten…

Maandag 24 mei 2010
Ook nu begon de dag weer stralend. En ook vandaag was Jacqueline Wondergem van de partij om mooie foto's te maken.

De eerste wedstrijden waren de kruisfinales voor de plaatsen 5 t/m 8. Daarna volgden de halve finales die resulteerden in de volgende finales: Roda '46 B1 - FK Baumit Jablonec B1 en FK Baumit Jablonec A1 - Vitesse/AGOVV A1. Een leuke finale bij de B junioren eindigde in een 4-0 overwinning voor FK Baumit Jablonec. Een terechte winnaar! FK Baumit Jablonec B1 won niet alleen het toernooi, maar leverde ook de beste B-speler en de topscorer van het toernooi. Ook de finale van de A- junioren eindigde in een overwinning van FK Baumit Jablonec: 1-0.
 
Foto - 5

De Tsjechische club won dus zowel bij de B- als de A- junioren en mag zich met recht de beste club van het toernooi noemen.
De prijsuitreiking werd onder leiding van de voorzitter van de toernooicommissie verricht door Erwin Jansma, Wethouder van sport en Erik Willaarts, oud voetballer van onder meer FC Utrecht, Borussia Mönchengladbach en Roda '46. Met een kleine onderbreking halverwege (de batterijen van de microfoon waren leeg) resulteerde dit in de volgende prijzen:
 
  A1 / U19 B1 / U17
Winnaar: FK Baumit Jablonec FK Baumit Jablonec
Nummer 2: Vitesse/AGOVV Roda '46
Nummer 3: Helsingborgs IF FC Utrecht
Topscorer: 3 doelpunten Nikolas Danícek (FK Baumit Jablonec) Kjell Van Kemseke (KSK Beveren) Aron Rygiel (Cambuur Leeuwarden) Adnane Tighadouini (Vitesse/AGOVV) 8 doelpunten Michal Pavlata (FK Baumit Jablonec)
Beste speler: Abdul Khalili (Helsingborgs IF) Michal Pavlata (FK Baumit Jablonec)
Beste keeper: Mauroo Janssen (KSK Beveren) Josh Salet (Roda '46)
 
Foto - 6
 
Alle uitslagen kunt u terugvinden op deze website.
Aan het eind van de dag konden de spelers zich opmaken voor de terugreis en het afscheid van hun gastouders.

We kunnen met z'n allen terugkijken op een zeer geslaagd internationaal jeugdtoernooi bij Roda '46 dat gekenmerkt werd door het prachtige weer en een zeer sportieve instelling van alle spelers, begeleiding, scheidsrechters, vrijwilligers, gastouders en toeschouwers. Als toernooicommissie willen wij iedereen hartelijk danken en zeggen wij: "Tot volgend jaar!"

Toernooimagazine


Klik hier voor de PDF versie